ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ9

Sosyal Medya'da Bu İçeriği Paylaş!

Facebook
Twitter
WhatsApp

ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ

6Aydın’ın Germencik ilçesinde 25 yaşındaki genç kadın, annesinden nakledilen böbrekle yaşama adeta ikinci kez ‘merhaba’ dedi.

ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ
ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ

Kronik böbrek yetmezliği hastalığıyla uzun bir süredir mücadele eden Sinem Pekcan (25), annesinin böbreğinin kendisine uyumlu olduğunu öğrendi.

Anne Leyla Yıldız’ın (48) hiç tereddüt etmeden böbrek nakline “olur” vermesi üzerine doktorlar operasyona başladı.

Pekcan, yapılan operasyonla annesinden nakledilen böbrekle hayata yeniden tutundu.

Leyla Yıldız, kızının hayata bağlanması için tek umudun bu olduğunu bundan dolayı hiç düşünmeden “evet” dediğini söyledi.

Kızını mutlu gördüğü zaman kendisinin de çok mutlu olduğunu vurgulayan Yıldız, “Lütfen herkes de organ nakli konusunda duyarlı olsun. Doktor ‘Vücudunuzda bir organınız ayrılacak bunu biliyorsunuz değil mi’ dedi. Ben de ‘Hocam evlat söz konusu olunca akan sular bile duruyor. Ben Böbreğimi vermişim çok mu’ dedim. Benim bir parçamdı zaten bir parçamı daha vermiş oldum. Onun için çok mutluyum. İkinci bir yaşam şansı oldu evladım için.” ifadelerini kullandı.

ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ
ANNESİ İKİNCİ KEZ “HAYAT” VERDİ

Sinem Pekcan da şunları kaydetti
“Annemin bana vermiş olduğu böbrek sayesinde ikinci kez yeniden doğmuş oldum. Annemin bana yaptığı bu fedakarlığa karşı teşekkür zaten az kalır. Ne diyeceğim gerçekten bilemiyorum. Çoğu insan kadavradan beklemek zorunda kalıyor. Uymuyor ailenin dışındakiler. Ölümden sonra organlarımız bir işe yaramıyor. Bence herkes organlarını bağışlamalı. Herkese ikinci bir hayat verilmeli. Çünkü hastanelerde hayat çok zor.”

NECİP UYANIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir