Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü

Sosyal Medya'da Bu İçeriği Paylaş!

Facebook
Twitter
WhatsApp

GÜNLER AYLAR GELİP GEÇER

AYDIN SARI

Yeni yılın ilk ayındayız. Bugün yeni yılın onuncu günü. Günler birbiri ardına geçip gidiyorlar. Günlük koşuşturma içerisinde zamanın nasıl geçip gittiğinin farkına bile varmıyor insan.

Bundan on gün öncesinde yeni yılın ilk gününe merhaba demiştik. Şimdi on günü geride bırakıyoruz. Yılın en kısa ayı olan Şubat’ına şunun şurasında 21 gün kaldı. O da tıpkı diğer aylar gibi geçip gidecek. Hele bir de iki üç günlük bir eksikliği olduğunu düşünürsen daha bir göz açıp kapayana dek geçip gidecek.

Yaşam denilen olgu da tıpkı günler gibi, aylar gibi, yıllar gibi göz açıp kapayana dek geçip gidiyor. Daha dün gibi gelen geride bıraktığımız anıların aslında yıllar öncesinin anıları olduğunu görüyorsunuz; şöyle geriye bir baktığınızda.

Günlerin, haftaların ne kadar çabuk geçtiğinden öte, ne kadar dolu dolu yaşanıp yaşanmadığı önemli. Aydın Tansel’in bir şarkısında dediği gibi geçiyorsa eğer günler aylar insana acı ve ıstırap veriyor.

Ne diyor Tansel, sözü ve müziği kendisine ait şarkısında:

“Günler aylar gelip geçer

Bitmez kâbus nice günler

Her yer her şey güzel huzur arıyorum

Kurtar beni demiyorum

Allah’ım ne olur sabır ver

Her yer her şey güzel huzur yok içimde

Yaşanmaz oldu bu yerde

Ne olur Allah’ım kuvvet ver

Günler aylar gelip geçer

Bitmez kâbus nice günler

Her yer her şey güzel huzur arıyorum

Kurtar beni demiyorum

Allah’ım ne olur sabır ver

Her yer her şey güzel kötü olan insanlar

Tüm kötülüklere karşı

Ne olur Allah’ım kuvvet ver”

İşte tam bu nedenle ki, günlerin ayların ne kadar çabuk geçtiğinden çok ne kadar huzurlu, ne kadar mutlu geçtiği daha önemli. Mutlu ve huzurlu günler sizin olsun.

HAYALLER GERÇEK OLSUN

Bir yılı daha geride bıraktık. Bir zamanlar gelmeyecekmiş gibi görünen iki binli yılların ilk yirmi iki yılını geride bıraktık On gündür yeni bir yılın ve yeni umutların peşinde koşmaya başladık.

Kimlerin bu yıldan beklentisi yok ki? Kime sorsanız bu yılın kendileri için ne anlama geldiğini uzun uzun anlatacaktır. Hiçbir beklentisi olmadığını söyleyenin bile bu yıldan bir beklentisi vardır. En azından sağlıklı bir yıl beklentisi vardır.

Yeni yılda yeni umutlarla başladığımız bu 2023 yılında mutlu günler dilerim: herkesin umutlarının, hayallerinin gerçekleştiği bir yılın başlangıcı olur. Dilerim bu yılın sonuna geldiğimizde daha güzel bir kent, daha gelişmiş, dala çağdaş bir kente ulaşmanın mutluluğunu yaşayalım. Umarım bu yılın sonunda her şeyin daha güzel olduğu günlerin tanığı oluruz.

Yarın bugünden daha güzel bir gün, bu yıl geçen yıldan daha güzel bir yıl olması dileği ile. Hepinizin umutlarının gerçekleştiği, hayallerin gerçek olduğu bir yıl olmasını umuyorum.*

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir